Goedkoopste Simonly wijzer

Goedkope Sim Only in combinatie met een simlockvrije telefoon

Heb je net een sim only abonnement afgesloten of ben je van plan om een sim only abonnement af te sluiten dan moet je wel een goedwerkende smartphone hebben. Ben je nog in het bezit van een mobiele telefoon dan kun je direct een sim only abonnement afsluiten. Ben je niet in het bezit van een goedwerkende mobiele telefoon, dan kun je ook een goedkope mobiele telefoon aanschaffen die simlockvrij is. Een simlockvrij toestel kun je al kopen voor 25 Euro.

Als je een sim only abonnement gaat afsluiten dan moet je altijd controleren of je huidige toestel wel simlockvrij is. Met een simlockvrij toestel kun je een sim only abonnement afsluiten bij elke willekeurige provider. Een simlockvrij toestel is niet verbonden aan één provider en hierdoor ben je flexibel in de keuze voor een provider. Je hoeft niet te controleren of je mobiele telefoon simlockvrij is wanneer je een sim only abonnement afsluit bij je huidige provider. Want dan herkent het toestel de provider al. Een sim only abonnement afsluiten bij je huidige provider wordt ook wel mobiele telefoonabonnement verlengen genoemd. Met het verlengen van je mobiele telefoonabonnement krijg je nog meer korting op een sim only abonnement.

Heb je geen simlockvrij toestel dan kun je het toestel eventueel simlockvrij laten maken. Wil je een simlockvrij toestel dan kun je dit regelen bij de provider waar je het toestel gekocht hebt. Er zijn kosten verbonden aan het simlockvrij maken van je toestel. Zodra je toestel simlockvrij is kun je een goedkoop sim only abonnement afsluiten en kun je goedkoop bellen, sms’en en internetten.

Als je niet zeker weet of je toestel simlockvrij is kun je dit controleren door:

1. Contact op te nemen met je huidige provider of de telecom winkel waar je het toestel hebt gekocht. De medewerkers van de telecom winkel of van je provider kunnen je vertellen of je toestel simlockvrij is. Wanneer dit niet het geval is kunnen zij je helpen bij het simlockvrij maken van je toestel. Is je toestel ouder dan 12 maanden dan kun je het toestel vrijwel altijd gratis simlockvrij laten maken. Vraag altijd wel voor de zekerheid of er geen kosten aan verbonden zijn!

2. Wanneer je een sim only met internet hebt afgesloten en je hebt de simkaart ontvangen van de sim only provider, dan kun je controleren of je toestel simlockvrij is door de simkaart in het toestel te plaatsen. Zodra je de simkaart in het toestel hebt geplaatst en je voert de pincode in en het toestel werkt naar behoren dan is je toestel al simlockvrij. Is dit niet het geval en komt er een melding te voorschijn zoals verwijder simkaart dan is je toestel nog niet simlockvrij