Goedkoopste Simonly wijzer

Sim Only internet

De laatste jaren zijn mobiele telefoons vooral een belangrijke drager van internet geworden. Vroeger was het vooral belangrijk dat je kon bellen en gebeld kon worden. Het beste bereik was het hoogste goed. Tegenwoordig is dat wel anders. Je wilt graag het snelste netwerk en de grootste databundel voor een zo scherp mogelijke prijs. Er zijn in dit opzicht dan ook veel mogelijkheden tegenwoordig. Dit komt omdat ook providers internet steeds prominenter maken in hun abonnementen. Data is vaak belangrijker dan belminuten als je een abonnement afsluit. Dit geldt zeker ook wanneer je op zoek gaat naar een sim only internet abonnement. 

Internet op je telefoon

Je kunt je bijna niet meer voorstellen dat het helemaal nog niet zo lang geleden is dat mobiel internet nog niet bestond. Internet was iets voor op computers en laptops. Tegenwoordig is het echter zo dat mobiel internet een zeer groot aandeel in ons dagelijks leven en onze tijdsbesteding heeft. Je gebruikt het bijvoorbeeld ook om te communiceren op je telefoon. Ga maar na. Je gebruikt het bijvoorbeeld als je met Messenger of met Whatsapp een berichtje stuurt naar iemand. Vroeger zou je hebben gebeld. Er zijn ook bel-apps die via internet gaan. Zo is internet centraal komen te staan.

Onbeperkt internet

Wanneer je veel internet gebruikt, dan zoek je een sim only abonnement waarbij je vooral een grote databundel krijgt. Er zijn ook providers die bij hun sim only abonnementen onbeperkt internet aanbieden. Dit is een abonnement waarbij je letterlijk zo veel kunt internetten als je wilt. Zonder dat daarbij de kosten zullen oplopen. Je betaalt precies datgene wat je vooraf hebt afgesproken in het contract. Dit klinkt natuurlijk direct als de meest aantrekkelijke deal. Dit kan het ook zijn. Het is echter wel belangrijk dat je beseft dat hier een aantal haken en ogen aan zitten. Wat betekent onbeperkt nu echt?

Onbeperkt met beperking

Vooropgesteld, wanneer je een sim only abonnement met onbeperkt internet afsluit, dan krijg je dat ook. Je kunt dus blijven internetten. Alleen is het vaak wel zo dat er een datalimiet wordt afgesproken in het contract. Je mag bijvoorbeeld 4 gigabyte gebruiken per maand. Dit betekent dat je 4 gigabyte mag verbruiken onder de beste voorwaarden. Alles wat je daarna gebruikt is van mindere kwaliteit. Dit heeft vooral betrekking op de snelheid van je internet. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om het 4G-netwerk voor de eerste 4 gigabyte te gebruiken. Als je daar voorbij gaat, dan wordt je teruggezet naar het 3G-netwerk tot de maand om is.

Andere mogelijkheden

Natuurlijk is onbeperkt internet maar één van de vele verschillende mogelijkheden waar het gaat om sim only abonnementen. Er zijn ook andere vormen waarbij internet een belangrijke rol speelt. De meest voordelige abonnementen zijn vaak die met 4G. Dit zijn abonnementen waarbij internet het belangrijkste bestandsdeel is. Je hebt vaak veel meer data in je bundel dan dat je belminuten en SMS’jes hebt. Het is vaak zo dat je je aantal gigabytes internet flink op kan voeren als je je belminuten flink terugbrengt. Dit geldt voor bijna alle providers. Je kunt dan op de prijsverschillen een keuze maken.

Langlopend of snel opzegbaar

Een belangrijke keuze die je moet maken is of je een abonnement wilt waar je gemakkelijk vanaf kunt of dat je bereid bent om een jaar of twee jaar te blijven waar je bent. Dit kan best veel invloed hebben op de kosten die je maandelijks moet afdragen. Wanneer je een langlopend contract afsluit dan gaat vaak het maandelijkse bedrag voor hetzelfde aanbod wel aardig wat omlaag. Aan de andere kant zit je dan langer vast aan het zelfde abonnement.

Geen telefoon

Bedenk je ook dat je bij elk sim only abonnement ook een telefoon moet zien te vinden. Wat belangrijk is, is dat je een telefoon kiest die bij jouw abonnement past. Niet elke telefoon kan bijvoorbeeld het 4G-netwerk aan. Hier moet je dus wel rekening mee houden als je je abonnement afsluit. Het is best goed mogelijk dat je ook een andere telefoon ergens vandaan moet zien te halen. Dit hoeft echter niet, mogelijk heb je al een goede telefoon in bezit.

Vergelijken van de opties

Welke keuze je ook maakt, het is altijd belangrijk dat je een vergelijking maakt tussen de vele opties. Omdat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn kan je al snel te veel betalen of met de verkeerde deal opgescheept komen te zitten. Als internet voor jou het belangrijkste is in een mobiel abonnement, zet dit dan ook in de filters op een vergelijkingswebsite. Dan weet je zeker dat je de abonnementen te zien krijgt waar dit voor geldt.