Goedkoopste Simonly wijzer

Sim Only maandelijks opzegbaar

De opkomst van eerst de mobiele telefoon en daarna de smartphone heeft voor veel vrijheid gezorgd. Kan je je nog voorstellen dat je ooit naast een vaste lijn moest wachten op belangrijke telefoontjes? Bijvoorbeeld of je was aangenomen voor je droombaan? Of om te horen of je geslaagd was of niet? Dat is tegenwoordig wel anders natuurlijk. Iedereen weet jou altijd en overal te vinden als dat moet. Daarbij heb je in veel dingen de vrijheid hoe je dit zelf invult. Die vrijheid wordt alleen maar groter als je een sim only maandelijks opzegbaar abonnement afsluit.

Wat is maandelijks opzegbaar?

Het aansluiten op een mobiel netwerk gaat meestal met een contract. Je kiest een provider waar je je goed bij voelt en tekent een contract. Dit contract geeft jou de mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden en van internet gebruik te maken. In ruil daarvoor betaal jij per maand een bedrag. Er zijn contracten waar je voor langere tijd aan vast kun zitten. Bijvoorbeeld contracten die 12 of 24 maanden duren. Dit betekent dat je een jaar of twee jaar bij dezelfde provider moet blijven. Met een maandelijks opzegbaar contract is dit niet het geval. Je kunt iedere maand het contract opzeggen en weggaan.

Wat is Sim Only?

Maandelijks opzegbare contracten zijn vaak verbonden aan sim only abonnementen. Net als maandelijkse opzegbaarheid geeft ook sim only je meer vrijheid. Dat werkt als volgt. Je hebt contracten waarbij je niet alleen voor je aansluiting op het netwerk betaalt, maar ook voor een bijgeleverde telefoon. Wanneer je echter helemaal geen telefoon van de provider wilt hebben, dan wil je hier natuurlijk ook niet voor betalen. Dit kan met een sim only abonnement. Je betaalt dan alleen voor je bundel. Je krijgt letterlijk alleen een simkaart. De rest moet je zelf regelen. Dit kan veel geld schelen.

Wat zijn de voodelen?

Een sim only abonnement dat maandelijks opzegbaar is biedt natuurlijk een flink aantal voordelen. Allereerst ben je zeer flexibel op deze manier. Als je iets anders wilt op het gebied van je mobiele telefonie, dan kan je dit iedere maand verzorgen als je dat wilt. Je kunt een andere telefoon nemen, je kunt een ander abonnement afsluiten, je kunt helemaal stoppen met mobiel bellen en internetten. Alles heb je in eigen hand. Dit is ook de belangrijkste oorzaak waarom veel mensen dit soort abonnementen afsluiten. De vrijheid en flexibiliteit die je hebt werkt zeer aantrekkelijk voor hen.

Wat zijn de nadelen?

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Allereerst gaat het dan om de bijkomende kosten. Wanneer je een sim only abonnement afsluit, of deze nu maandelijks opzegbaar is of niet, dan krijg je alleen je abonnement. Je krijgt een simkaart opgestuurd van de provider en daarmee is de taak van de provider klaar. Je moet dan dus ook nog op zoek naar een telefoon. Afhankelijk van het soort abonnement dat je afsluit kun je ook nog eens niet elke telefoon bij elk abonnement gebruiken. Wanneer je 4G afsluit bij je abonnement, dan heb je bijvoorbeeld een recente telefoon nodig. De oudere modellen werken hier niet op.

Een goede deal

Er zijn zeer veel providers in Nederland. Deze hebben allemaal weer meerdere soorten abonnementen. Zelfs sim only maandelijks opzegbaar is in verschillende vormen te krijgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de omvang van je bundel. Het kan moeilijk zijn om de juiste deal te vinden. Daarom kan je het best een vergelijker gebruiken om dit uit te vinden. Hiermee kan je makkelijk zien wie het goedkoopst is door een paar simpele vragen te beantwoorden. Dit werkt erg gemakkelijk.

De kosten

Het kan zijn dat de kosten voor een maandelijks opzegbaar abonnement met sim only net iets hoger zijn dan bij andere abonnementen. Dit is logisch. De provider neemt immers net iets meer risico door jou zoveel vrijheid te geven. Het kan immers elke maand zo zijn dat ze jou kwijtraken aan de concurrent. De verschillen in kosten zijn misschien niet immens groot, maar ze kunnen er wel zijn. Houd hier dus rekening mee als je wat goedkoper uit wilt zijn.

Alles in één

Dat je een sim only maandelijks opzegbaar abonnement neemt hoeft geen gevolgen te hebben voor je bundel. Je kunt ook in deze vorm gewoon alles in één kiezen. Dat betekent dus dat je zowel belminuten, sms’jes als data in je bundel hebt. Je kunt zelfs variëren in de omvang. Bijvoorbeeld weinig minuten en veel data of omgekeerd. Of allebei onbeperkt natuurlijk. Dit is allemaal mogelijk. Zonder dat je er daarbij langer aan vast hoeft te zitten dan je nodig acht.