Goedkoopste Simonly wijzer

Sim only onbeperkt internet

Het internet is onmetelijk groot. En er komen dagelijks alleen maar meer sites, pagina’s, berichten en andere leuke dingen bij. Je kunt niet alles zien, maar wilt toch in ieder geval zo veel als mogelijk meekrijgen. Daarom heb je niet alleen thuis een goed internetabonnement, maar wil je hetzelfde voor op je mobiele telefoon. Je wilt veel data, maar weinig betalen als dat kan. Een goede oplossing hiervoor is door te kiezen voor een sim only onbeperkt internet abonnement. Dit is een abonnement die zoals gezegd jou de mogelijkheid geeft om zo veel te internetten als je wilt voor een vaste prijs. [brainz_simonly_comparator topfive=”false” allresults=”false” unlimitedminutes=”false” unlimiteddata=”true” unlimitedsms = “false”]

Hoe werkt het?

Daar wil je natuurlijk meer van weten, van zo’n onbeperkt internet abonnement. Eigenlijk is het heel simpel. Je sluit een abonnement af bij een provider waarbij je een bepaald aantal belminuten en sms’jes hebt, maar zo veel kunt internetten als je zelf wilt. Je koopt er een telefoon bij. Of je hebt al een goede telefoon. En daarna kan je aan de slag. Je kunt nu voor de duur van je abonnement zo veel internetten als je wilt op je telefoon. Waar je ook bent en wat je ook doet. Er zit wel een kleine voorwaarde aan verbonden bij de meeste abonnementen.

De voorwaarde

Wanneer je een abonnement met onbeperkt internet afsluit, dan willen providers daar wel een zekerheid bij inbouwen. Dat werkt als volgt. Je sluit bijvoorbeeld contractueel af dat je op het 4G-netwerk wordt aangesloten. Dit is het snelste netwerk. De provider geeft jou dan iedere maand 4 gigabyte. Wanneer je voor het einde van de maand de vier gigabyte hebt opgemaakt, dan word je niet van het internet af gegooid. Je mag gewoon blijven internetten zonder dat je meer hoeft te betalen. Het enige verschil is dat je teruggaat naar 3G. Dit is net iets langzamer dan het snelste netwerk. Nadat de maand om is ga je weer omhoog.

Veel gebruik

De reden waarom onbeperkt internet met een sim only abonnement steeds gebruikelijker wordt is omdat mobiel internet steeds meer de vaste gebruiksvorm van een telefoon wordt. Vroeger was het vooral belangrijk dat je kon bellen en gebeld kon worden zonder problemen. Tegenwoordig is het vooral belangrijk dat je je apps goed kunt gebruiken en snel allerlei dingen kunt doen online, waar je ook bent. Dit merken de providers ook en daarom zijn ze de abonnementen hierop gaan aanpassen. Door internet belangrijk te maken geven ze de consumenten wat ze willen. Dit is immers voor veel mensen een belangrijke reden om voor een bepaalde provider te kiezen.

De mogelijkheden

Juist doordat abonnementen met goede internetvoorwaarden zo belangrijk zijn geworden zijn er ook zeer veel verschillende. Je sluit natuurlijk niet dagelijks een abonnement af. Daarom is het goed te begrijpen dat je misschien niet precies weet wat er allemaal mogelijk is. Daardoor bestaat de kans dat je een deal sluit die misschien niet de beste voor jou is. Daarom zijn er veel mogelijkheden om eerst informatie in te winnen. Het is verstandig om bijvoorbeeld even een online vergelijking te doen. Je kunt alle verschillende aanbiedingen van providers dan naast elkaar leggen. Je ziet gelijk wie het goedkoopst is als je dit doet.

Een telefoon

Bedenk je goed dat een sim only abonnement letterlijk alleen een simkaart betreft. Je betaalt voor je abonnement, maar je hebt nog wel een toestel nodig. Deze zit er niet bij inbegrepen. Die moet je dus nog zelf ergens vandaan halen. Je moet goed opletten welk toestel je neemt. Je hebt er bijvoorbeeld één nodig die 4G aankan. Dit geldt immers niet voor alle toestellen. Sommige wat oudere modellen die je nog kunt kopen zijn geschikt voor maximaal 3G.

De lengte

Let ook op de lengte van je abonnement. Er zijn vaak drie verschillende mogelijkheden. Een abonnement van twee jaar, een abonnement van een jaar en een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Al zijn er bij sommige providers ook enkele tussenvormen te vinden. Het verschil zit hem zoals je zal begrijpen in de lengte. Wil je flexibiliteit dan is maandelijks opzegbaar interessant. Bedenk je wel dat de kosten per maand vaak net iets hoger zijn dan. Omgedraaid is dat bij langer lopende abonnementen.

Je verbruik monitoren

Vergeet ook niet om in de gaten te houden hoeveel je nu eigenlijk verbruikt. Doe dit zowel voordat je een nieuw abonnement afsluit als een tijdje erna. Zo krijg je een goed beeld van jezelf als telefoongebruiker. Hier kan je in de verdere toekomst voordeel mee doen als je een nieuw sim only abonnement gaat afsluiten. Bijvoorbeeld omdat je dan wel onbeperkt internet kiest omdat je weet dat je dit nodig hebt.