Goedkoopste Simonly wijzer

Sim Only onbeperkt bellen

Je zou het bijna vergeten, maar een telefoon was ooit in de eerste plaats een middel om mensen mee te bellen. Door de opkomst van smartphones en mobiel internet is er veel veranderd. Toch is het heel goed mogelijk dat jij nog altijd heel veel belt. Je hebt immers altijd wel iets te vertellen. Dan wil je dat natuurlijk zo goedkoop mogelijk doen. Je zoekt hier dan ook de beste aanbieding voor. Hoe lager de kosten voor het bellen zijn, hoe beter dat voor jou is. Hoe kan je zoiets het beste aanpakken en direct besparen?

Andere tijd

Doordat de wereld van de mobiele telefonie zo veranderd is, kijken providers ook anders tegen de manier waarop ze hun geld moeten verdienen aan. De opbrengsten uit bellen zijn misschien bij jou nog wel hoog, maar bij veel mensen is dat heel anders. Zij gebruiken bijvoorbeeld veel meer chat-apps. Denk aan Facebook Messenger of Whatsapp. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de totale opbrengst uit bellen. Om die reden zijn providers bellen minder belangrijk gaan maken in hun bundels. Dit kan echter voor mensen die wel veel bellen een groot voordeel opleveren. Dit doe je door handig gebruik te maken van de mogelijkheden.

Abonnementen met eindeloos bellen

De beste oplossing is waarschijnlijk een abonnement waarin onbeperkt bellen is opgenomen. Dit is letterlijk bellen zo veel als je wilt zonder dat de kosten verder oplopen. Er zijn zeer veel mogelijkheden om dit te doen bij bijna alle providers die in Nederland actief zijn. Dit klinkt natuurlijk als een heel goed aanbod. Daarom zijn sim only abonnementen met onbeperkt bellen dus ook zo populair. De abonnementen zijn vaak ook nog eens maandelijks opzegbaar. Het is wel zo dat er kleine verschillen tussen de verschillende aanbiedingen van de providers zitten. Daarom is het belangrijk om deze eerst goed te bekijken.

Vergelijken van de verschillende opties

De beste manier om snel te zien wat er allemaal mogelijk is, is door ze met elkaar te vergelijken. Je kan dit zelf proberen te doen, maar de kans bestaat dan dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt dan beter een vergelijkingswebsite gebruiken. Daar is alles namelijk al overzichtelijk gemaakt. Je hoeft alleen maar enkele gegevens in te vullen en je hebt direct een beeld van de mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld zien bij welke provider je direct goedkoop uit kan zijn met een abonnement waarin onbeperkt bellen is opgenomen.

Uitzoeken wat je precies wilt

Het is wel noodzakelijk dat je vooraf in ieder geval een idee hebt van wat je allemaal zou willen. Natuurlijk is het vele bellen voor jou belangrijk, maar er zijn nog een heleboel andere opties. Denk bijvoorbeeld aan SMS, data, bellen in het buitenland en nog een aantal andere dingen. Je kunt al deze informatie invullen op de website die je gebruikt om te vergelijken. Zo kan je precies zien waar je wat kunt vinden en hoeveel dit je gaat kosten wanneer je ook voor een sim only met onbeperkt bellen hebt gekozen. Zo ben je direct op de hoogte.

Buiten je bundel

Je hebt weliswaar onbeperkt bellen als belangrijkste optie gekozen, maar daar zijn toch grenzen aan. Dit is echter minder erg dan je denkt. Je kunt je beste vrienden gewoon nog eindeloos blijven bellen als je dat wilt. Het gaat er vooral om dat je de kosten voor betaalde nummers gewoon moet dragen. Wanneer je naar een nummer belt waar je per minuut moet betalen, dan worden die belminuten in rekening gebracht. Dit is de enige restrictie die er geldt.

Opletten met misbruik

Ook belangrijk is dat je oplet met misbruik. Dit komt bijna nooit voor, maar het kan wel gebeuren. De providers kunnen namelijk bepalen dat wanneer er te veel naar één nummer wordt gebeld, dat er dan sprake is van misbruik van de overeenkomst. Bedenk je wel dat je dan wel heel erg veel moet bellen naar één en hetzelfde nummer. Wanneer je dagelijks een uur met je moeder belt zal het allemaal wel meevallen. Toch is het belangrijk dat je dit weet.

Het afsluiten

Wanneer je het ideale sim only abonnement met onbeperkt bellen hebt gevonden kan je deze gaan afsluiten. Het hangt van het soort aanbod af hoe lang je contract loopt. Je hebt ze van een jaar of van twee jaar, maar meestal zijn sim only abonnementen ook gewoon maandelijks opzegbaar. Dit betekent dat je iedere maand kunt besluiten dat je de volgende maand ergens anders naartoe gaat met je telefoonkosten. Dit komt omdat je alleen een abonnement hebt en geen andere diensten zoals een telefoon.