Nederlanders betalen onderling steeds vaker met mobiele telefoon

Nederlanders betalen onderling steeds vaker met mobiele telefoon

SmartphoneSteeds meer Nederlanders betalen onderling met de smartphone via een bankieren app. Het betalen onderling tussen vrienden, collega’s en familieleden is inmiddels binnen een jaar tijd verdrievoudigd. Na een gezamenlijk onderzoek tussen de Betaalvereniging Nederland en de Nederlandsche Bank werd dit nieuws naar buiten gebracht. Er zijn in 2017 ruin 96 miljoen transacties gedaan tussen consumenten, het aandeel van een smartphone is hierbij 21 procent. Toch blijft contant geld nog steeds het grootste aandeel hebben in de manier waarop Nederlanders onderling met elkaar afrekenen. Contant geld heeft dan ook een groot aandeel van 72 procent in onderling afrekenen. De smartphone wordt door de consument nog niet vaak gebruikt bij giften aan goede doelen en uitgaven voor school en sport. Ook aan de kassa betalen Nederlanders nog steeds het liefst met de pinpas of contant geld, de smartphone wordt nog maar weinig gebruikt.

Jongeren betalen elektronisch

Jongeren in de leeftijd van 19 tot en met 24 jaar gebruiken vooral elektronische betaalmiddelen. Bij drie op de vier gevallen gebruiken jongeren de smartphone met een bankierenapp om geld over te maken. Eind 2017 betaalden al meer dan 320.000 Nederlanders contactloos met hun smartphone. Dit betekent dat steeds meer Nederlanders betalen met hun mobiele telefoon in plaats van hun gewone pinpas. Echter kan vooralsnog alleen contactloos betaald worden met een Android Smartphone met een ingebouwde NFC-chip. Apple heeft ook een speciale app om contactloos te betalen genaamd Apple Pay, echter is deze dienst nog niet actief in Nederland. Vele mensen in Nederland hebben een iPhone, hierdoor kunnen veel mensen nog niet mobiel betalen aan de kassa.

Sim only abonnement

Elektronisch betalen is inmiddels een gewoonte geworden voor vele mensen, hier heb je echter wel een mobiele telefoon voor nodig. Steeds meer mensen kiezen ervoor om over te stappen naar een sim only abonnement. Je krijgt bij een sim only abonnement alleen een simkaart, dit betekent dat je de smartphone zelf moet aanschaffen. Overstappen sim only abonnement voor de telefoon is eenvoudig, je schaft alleen een simkaart aan en kan zelf beslissen hoeveel je per maand wilt betalen. Een sim only abonnement is in vergelijking veel goedkoper dan andere mobiele abonnementen. Dit komt doordat je geen maandelijkse kosten voor de mobiele telefoon hoeft te betalen, dit zie je erg goed terug in de maandelijkse kosten. Met een sim only abonnement kun je ook eenvoudig onderling betalen op je smartphone.

Leave a comment